הקינוח המנצח

כנאפה אוראו

פנינה יסכה כהן

מצרכים:

לקדאיף:
חבילת שיערות קדאיף
100 גרם חמאה
שרוול עוגיות אוראו
3 כפות מסקרפונה
3 כפות גבינת סקי בטעם וניל
1 כוס פתיתי מוצרלה

למי סוכר:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. מפרידים את העוגיות מהקרם, את העוגיות קוצצים גס ואת הקרם ממיסים חצי דקה במיקרוגל.
2. מכינים בקערה את תערובת הגבינות - מערבבים את המסקרפונה עם המוצרלה והקרם הלבן שהמסנו מהאוראו.
3. מכינים סירופ - בקלחת שמים את מרכיבי הסירופ ומבשלים על אש נמוכה עד שיוצא נוזל סמיך.
4. פותחים את חבילת הקדאיף, שמים בקערה ומפרידים את השיערות שלא יהיו דבוקות זו לזו, ממיסים חמאה במחבת,
שופכים את החמאה לתוך הקערה ומערבבים היטב כדי שהחמאה תגיעה לכל שיערות הקדאיף.
5. מניחים במחבת עגולה 3 שכבות: שכבה ראשונה מניחים חצי מכמות שיערות הקדאיף בצורה אחידה ושלא יהיו חורים ולא נראה את תחתית המחבת. מהדקים היטב.
שכבה שניה מניחים את תערובת הגבינות - לא עד קצות המחבת כדי שלא תישרף.
שכבה שלישית מניחים באותה הצורה את חצי הכמות שנשארה משיערות הקדאיף.
6. מניחים את המחבת על אש נמוכה, מידי פעם אפשר להציץ בעזרת מרית על התחתית לראות את רמת ההזהבה שלה.
כאשר התחתית מספיק זהובה ויפה, הופכים בעזרת צלחת.
שמים צלחת שמכסה את המחבת ואז בבת אחת הופכים את הכנאפה על הצלחת. משמנים את המחבת ומחזירים את הכנאפה לאש להזהבה של הצד השני.
7. כאשר שני הצדדים זהובים ויפים, יוצקים את הסירופ לתוך המחבת, מוציאים את הכנאפה לצלחת, מפזרים מעל את העוגיות שקצצנו ומתפנקים!