הקינוח המנצח

מוס וטוויל אוראו

אפרת מעודה

מצרכים:

2 שרוולים עוגיות אוראו
1 ריצ' 250 מ"ל
100 גרם שוקולד לבן
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

מפוררים את עוגיות האוראו במעבד מזון.
שליש מהפירורים שמים כבסיס בכוסות הגשה.
ממיסים בבן מארי את השוקולד עם מעט מהריצ'.
מקציפים את הריצ' לקצפת יציבה.
מוסיפים לקצפת תוך עירבוב עדין, את השוקולד ושליש מהעוגיות המפוררות.
מזלפים את המוס בכוסות.

מחממים מחבת בעלת תחתית עבה, שמים את כוס הסוכר
ומנענעים את המחבת עד שנוצר קרמל (זהירות לא לשרוף!),
מוסיפים את השליש הנותר מהעוגיות, ומשטחים על גבי נייר אפיה.
(ניתן להניח מעל הקרמל נייר אפיה נוסף ולרדד
שיהיה טוויל שקוף ודק)
מחכים שיתקרש, שוברים לחתיכות ומניחים לקישוט מעל למוס.