הקינוח המנצח

שכבות פטיסייר תותים ואוראו

גילה אדלר

מצרכים:

לתותים:
סלסלת תותים
כוס סוכר
כף קורנפלור

לקרם פטיסייר:
2 כוסות חלב
כפית וניל
8 כפות סוכר
4 חלמונים
4 כפות קורנפלור
מיכל שמנת להקצפה

2 חבילות עוגיות אוראו עם קרם וניל

אופן ההכנה:

חותכים ומבשלים את התותים עם הסוכר והקורנפלור
ובוחשים עד שהתערובת נהיית סמיכה.
מצננים בצד למשך כשעה.

לפטיסייר:
מחממים את החלב ומבשלים בסיר עד לרתיחה.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים היטב.
מעבירים חצי מכמות החלב החם לקערה
ובוחשים במהירות להשוואת טמפרטורות,
מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שנוצר קרם סמיך.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שמתקרר לגמרי.
בינתיים מקציפים בנפרד את השמנת למרקם יציב אך לא מידי.
מקפלים פנימה את קרם הפטיסייר שכבר התקרר,
מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

להרכבה:
שמים את העוגיות בקערה או בשקית ומרסקים לחתיכות גסות.
בכל כוס שמים שכבה של פירורי עוגיות,
מעל מניחים שכבה של הקרם, מעל זה שכבה של התותים
ומעל שכבה נוספת של הקרם.
מפזרים שברי עוגיות או שמים עוגיית אוראו שלמה
לצד חתיכת תות שדה.

מוכן!